Time Timer Large med magneter (2020)

Time Timer Large med magneter (2020)

675 kr ex. moms

Ny uppdaterad modell av Time Timer Large med magneter på baksidan!

 • Magnetisk baksida

 • Plexiglas framför urtavlan

 • Whiteboard-kort ingår för bildstöd

 • Ny fräsch design!

Time Timer Large (2020) är den största modellen av Time Timer (30 x 30 cm) och ett visuellt tidshjälpmedel där en röd skiva försvinner allt eftersom tiden går, vilket tydliggör hur mycket tid som är kvar. Time Timer large passar perfekt att hänga upp på väggen! 

Time Timer Large (2020) hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet!

Time Timer large kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta. Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan large ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med en Time Timer ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Med en large kan du ställa enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 60 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga.

time timer large list

Magnetisk baksida och plexiglas framför urtavlan

Denna nya variant av Time Timer Large har magneter på baksidan. Det gör att det går perfekt att sätta upp på en whiteboard, kylskåpet eller annan magnetisk yta. Den går även att sätta upp väggen eller ställa på ett bord och kan därmed ersätta eller komplettera den vanliga väggklockan.

Framför urtavlan finns ett transparent plexiglas som skyddar timern och gör den lättare att hålla ren.

Whiteboard-kort medföljer!

Du får med ett whiteboard-kort med din leverans som du kan fästa på ovansidan av timern. Där kan du skriva eller rita bildstöd som hjälper användaren att minnas vad tiden som räknas ner avser, eller en kort instruktion om en uppgift. Med bildstöd blir det ännu mer konkret vad ditt tidshjälpmedel visar.

Två Time Timer Pocket som visar hur du kan använda whiteboard-kortet som ingår för att påminna om att det är matematik-lektion.

Märkning Time Timer Large (2020)

Certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompabilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer Max (44 x 44 cm)
  Max lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som helt vanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.
 • Time Timer Wash – handtvättstimer perfekt för att se till så att alla tvättar händerna tillräckligt länge!
 • Storlek: 30 x 30 cm
 • Alarmfunktion: Ljudlöst läge, Ljudsignal
 • Magnet: Ja, på baksidan
 • Strömkälla: 2 st AA-batterier
 • CE-märkning: Ja
Dimensioner30 × 30 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video