Time Timer Plus, vit 20 min.

Time Timer Plus, vit 20 min.

520 kr ex. moms

Time Timer Plus är en specialmodell av Time Timer där urtavlan skyddas under ett transparent och tåligt hölje, som även har ett praktiskt handtag.

Time Timer Plus 20 min är en helt ny modell av Time Timer Plus där den blå skivan motsvarar 20 minuter.

Time Timer® 20 MIN packar alla funktioner som har gjort våra visuella tidvisare till det första valet av lärare, studenter, föräldrar och professionella till en ny 20-minuters timer. Time Timer 20 MIN erbjuder en större visuell påverkan för kortare tid, till exempel att fylla i tidspass av läxor, tystläsning, instrumentövning eller sportutövning, samt att hantera 15- till 20-minuters arbetscykler i grundutbildning. Time Timer 20 MIN är det nya hemliga vapnet för möten på arbetsplatsen med 15 och 20 minuters dagordningsposter för att hålla varje objekt på rätt spår och fungerar perfekt när man påbörjar ett organisationsprojekt hemma. Ibland en timme är för mycket, Time Timer 20 MIN gör det enkelt att visualisera hur snabbt 20 minuter passerar…

Time Timer Plus hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet. Den kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta.

Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer Plus ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med Time Timer Plus ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Time Timer Plus ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 20 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga. Time Timer Plus har även ett stabilt handtag, vilket gör det lätt att bära den med sig.

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.

Märkning

CE märkning logo  certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompatibilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Dimensioner14 × 18 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video