Time Timer pocket

Time Timer pocket

415 kr ex. moms

Time Timer pocket (2020) är en ny uppgraderad modell av det populära visuella tidshjälpmedlet där en röd skiva försvinner allt eftersom tiden går, vilket tydliggör hur mycket tid som är kvar. Time Timer pocket är lätt att ta med sig i fickan.

 • Visuellt tidshjälpmedel – visar tiden med en röd skiva som minskar
 • Whiteboard-kort ingår som kan användas för bildstöd
 • Alarm (kan sättas på ljudlös)
 • Den minsta modellen av Time Timer (7,5 x 7,5 cm)

Time Timer pocket (2020) hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet!

Time Timer pocket (2020) kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta. Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer pocket ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med Time Timer pocket ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Time Timer pocket (2020) ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 60 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga.

Fyra olika Time Timer Pocket visar hur tiden räknas ner med hjälp av en röd skiva som försvinner allteftersom tiden går.

Whiteboard-kort medföljer Time Timer pocket (2020)

Du får med ett whiteboard-kort med den nya Time Timer Pocket, som du kan fästa på ovansidan av timern. Där kan du skriva eller rita bildstöd som hjälper användaren att minnas vad tiden som räknas ner avser, eller en kort instruktion om en uppgift.

Två Time Timer Pocket som visar hur du kan använda whiteboard-kortet som ingår för att påminna om att det är matematik-lektion.

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.

Märkning

CE märkning logo  certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompabilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

 • Storlek: 7,5 x 8 cm
 • Alarmfunktion: Ljudlöst läge, Ljudsignal
 • Strömkälla: 1 st AA-batteri
 • CE-märkning: Ja
Dimensioner7.5 × 8 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video