MEMO Timer

MEMO Timer

Att förstå en viss tidsmängd kan vara svårt. MEMO Timer är ett hjälpmedel som passar alla åldersgrupper och gör det enklare att förstå tid, till exempel hur lång tid en aktivitet tar eller om hur länge en aktivitet ska börja.

Med MEMO Timer kan du lära dig att förstå tid med hjälp av ljuspunkter som slocknar allt eftersom tiden går. Du får en känsla för både tid och tidsmängd. När tiden är slut blir du informerad om det genom ljud, ljus och vibration. I de fall du inte vill störa omgivningen kan du välja att få larmet enbart med vibration.

MEMO Timer finns i fyra versioner och du väljer modell uppe i rullisten:
MEMO Timer 8 – tidsintervall mellan 2-8 minuter (art.nr 240500150)
MEMO Timer 20 – tidsintervall mellan 5-20 minuter (art.nr 240500155)
MEMO Timer 60 – tidsintervall mellan 15-60 minuter (art.nr 240500160)
MEMO Timer 80 – tidsintervall mellan 20-80 minuter (art.nr 240500165)

FÅ EN KÄNSLA FÖR TID OCH TIDSMÄNGD

När vanliga tidsbegrepp, till exempel ”en kvart” eller ”en halvtimme” är svåra att förstå bara genom att titta på klockan, kan du använda MEMO Timer istället.

MEMO Timer räknar ner inställd tid med hjälp av lysande punkter i en tidpelare. Genom att trycka på startknappen för den önskade tiden, tänds ett antal lysande punkter och nedräkningen börjar. När alla punkter har slocknat är tiden slut och larmet startar.
MEMO Timer är vattentät så du kan ta med den i både dusch och badkar. Den är liten och smidig och får plats i en normalstor ficka och har en bekväm passform för handen.

GER EN KÄNSLA AV KONTROLL

Ta hjälp av MEMO Timer för att veta hur lång tid det är kvar till nästa aktivitet. Om du till exempel ska gå till skolan eller arbetet om en timme, så ställer du in MEMO Timer på 60 minuter. Då ser du tydligt hur tiden går allt eftersom ljuspunkterna slocknar och du vet precis när du måste börja klä på dig ytterkläderna. Känslan av kontroll minimerar risken för stress i onödan.

Du kan också använda MEMO Timer för att veta hur länge en aktivitet ska pågå. Om du ska duscha på morgonen innan du går hemifrån, så ställer du in MEMO Timer på till exempel 30 minuter. Då ser du tydligt hur tiden går och du vet du precis när du måste vara klar, vilket ger dig både självständighet och trygghet.

MEMO Timer 8 räknar ner tidsintervallen 2, 4, 6, 8 minuter.
MEMO Timer 20 räknar ner tidsintervallen 5, 10, 15, 20 minuter.
MEMO Timer 60 räknar ner tidsintervallen 15, 30, 45, 60 minuter.
MEMO Timer 80 räknar ner tidsintervallen 20, 40, 60, 80 minuter.

MEMO Timer levereras med:

  • MEMO Timer
  • Halsrem
  • Kort rem
  • 2 x AA-batterier 1,5 V
  • Manual
Vikt0.12 kg
Dimensioner107 × 46 × 25 cm
Strömkälla

Batterityp

Modell

, , ,