Time Timer Plus vit, 60 min.

Time Timer Plus vit, 60 min.

520 kr ex. moms

SKU: 233000147Categories: ,

Time Timer Plus är en specialmodell av Time Timer där urtavlan skyddas under ett transparent och tåligt hölje, som även har ett praktiskt handtag. Time Timer Plus är betydligt tåligare än övriga modeller och belönades 2014 med Teacher’s Choice Award för ”exceptionell kvalité och enastående prestanda i klassrumsmiljö”!

Time Timer Plus har vunnit flera priser bland annat Teachers’ Choice Award för klassrum och hemmabruk

Priset delas årligen ut till de produkter som anses visa upp ”exceptionell kvalité och enastående prestanda i klassrumsmiljö”. Juryn är en panel bestående av erfarna pedagoger som får testa produkterna i sina klassrum och hemmiljöer och målsättningen med priset är att hitta de bäst lämpade produkterna för lärare och föräldrar.

Ni kan läsa hela artikeln på Teacher’s Choice Award 2014.

Teacher-Choice-award-2014-TT-Plus-300x300

Time Timer Plus hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet. Den kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta.

Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer Plus ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå, ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Time Timer Plus ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 60 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga, och har även ett stabilt handtag, vilket gör det lätt att bära den med sig.

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.

Märkning

CE märkning logo  certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompatibilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Dimensioner14 × 18 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video