Time Timer medium med magneter (2020)

Time Timer medium med magneter (2020)

495 kr ex. moms

Time Timer medium med magneter (2020) är en uppdaterad variant av klassikern och favoriten i klassrummet!

 • Storlek 20 x 20 cm.
 • Magnetisk baksida
 • Skydd för urtavlan i plexiglas

Time Timer medium med magneter (2020) är mellanmodellen av Time Timer (18 x 18 cm) och fungerar som ett visuellt tidshjälpmedel där en röd skiva försvinner allt eftersom tiden går, vilket tydliggör hur mycket tid som är kvar.

Time Timer medium med magneter (2020) hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet!

Time Timer medium kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta. Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer medium ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med Time Timer medium ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar. Det är den mest sålda modellen av Time Timer!

Time Timer medium ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 60 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga.

Magnetisk baksida

Time Timer Medium har magneter på baksidan, vilket är perfekt om du vill ha din Time Timer på en whiteboardtavla, kylskåp eller annan magnetisk yta.

Whiteboard-kort medföljer

I denna nya version ingår även whiteboard-kort som kan användas för bildstöd eller textinstruktioner. Du kan skriva med whiteboardpenna (ingår ej) och sudda bort det du skrivit. Det går även att fästa utskrivet material som till exempel PCS- eller Widgitsymboler med till exempel häftmassa.

Time Timer Medium med bildstöd på whiteboard kort

Märkning Time Timer medium med magneter (2020)

CE märkning logo  certifierad enligt direktivet för elektromagnetisk kompabilitet 2004/108/EC.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.
 • Storlek: 20 x 20 cm
 • Alarmfunktion: Ljudlöst läge, Ljudsignal
 • Magnet: Ja, på baksidan
 • Strömkälla: 2 st AA-batterier
 • CE-märkning: Ja
Dimensioner20 × 20 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video