Time Timer MOD

Time Timer MOD

450 kr539 kr ex. moms

SKU: 264005026Categories: ,

Välj önskad färg i modell-menyn nedan.

Time Timer MOD visualiserar tid med hjälp av en röd skiva som minskar i storlek allt eftersom tid passerar. Time Timer MOD skiljer sig från övriga modeller av Time Timer genom att man kan byta färg på höljet. Den har även samma transparenta skydd framför urtavlan som Time Timer Plus!

Time Timer MOD är den senaste modellen av Time Timer och en mindre variant av Time Timer Plus, som vann Teachers’ Choice Award 2014.

Teacher-Choice-award-2014-TT-Plus-300x300Time Timer MOD är en efterlängtad modell av Time Timer som har utbytbara höljen i silikon. De ger ett bättre skydd om man råkar tappa sin Time Timer i golvet, men framförallt kan användaren nu anpassa sin klocka med höljen i fyra olika färger!

Standardhöljet är gråsvart men som tillval finns höljen i färgerna turkos, limegrönt samt rosa/lila.

Time Timer MOD hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i både klassrummet såväl som hemmet. Den kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta.

Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer MOD ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med Time Timer MOD ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Time Timer MOD ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 60 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga. Time Timer MOD har även ett stabilt handtag, vilket gör det lätt att bära den med sig.

Extra tålighet passar skolmiljö

Time Timer MOD har samma typ av transparenta plexiglas framför urtavlan som Time Timer Plus, vilket gör den lite extra tålig jämfört med t.ex. Time Timer pocket. I skolmiljö rekommenderar vi därför Time Timer MOD framför t.ex. Time Timer pocket. För vägghängda klockor rekommenderar vi Time Timer Large.

Time Timer MOD har en lagom storlek som gör att den passar perfekt att ta med sig. Likt övriga Time Timer kan den vara till stor hjälp för personer med svårigheter att uppfatta tidskonceptet och hur lång tid som har passerat i t.ex. duschen, vid datorn eller frukostbordet.

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.
 • Time Timer MOD (8,9 x 8,9 cm)
  MOD har utbytbara höljen i fyra olika färger samt extra skydd framför urtavlan, likt Plus-modellen.

Märkning

CE märkning logo  certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompabilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Dimensioner8.9 × 8.9 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Modell

, , ,

Video