Symbolbas SE Bliss

Symbolbas SE Bliss

1 875 kr3 125 kr ex. moms

SKU: 223007xxCategories: ,

Symbolbas SE Bliss innehåller ca 4800 Blissymboler för användning i programmen Communicate: In Print, By Choice och SymWriter.

Bliss är ett semantiskt-grafiskt språk. Sedan 70-talet används bliss som alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för personer med kommunikationssvårigheter.

Bliss Online är ett pedagogiskt verktyg för användning inom skola och utbildning.

Beskrivning

Blissymbolerna och de tillhörande orden är hämtade från det standardlexikon som BCI (Blissymbolics Communication International) har arbetat fram i
versionen 2012-08-25. Förutom de ord i grundform som lexikonet innehåller finns även verben i presens, substantiven i bestämd form och adjektiven i böjning för olika genus. På CD-skivan finns det aktuella Bliss-lexikonet som en PDF-fil från BCI.

Symbolbas SE Bliss i In Print

När du har installerat symbolbasen i In Print kan du göra kommunikationskartor, böcker, kort och annat arbetsmaterial med Blissymboler.

Du väljer själv bakgrundsfärg för symbolerna.

Inifrån In Print byter du enkelt till ordlistan för Bliss efter att den har installerats på datorn. Därefter kan du anpassa befintligt material eller skapa nytt material i In Print som innehåller Blissymboler.

Symbolbas SE Bliss i Symwriter

När du installerat symbolbasen i SymWriter kan läraren och eleven skriva dokument med Blissymboler antingen från tangentbordet …

… eller från förberedda skrivmiljöer.

Symbolbas SE Bliss i By Choice

När du installerat symbolbasen i By Choice kan du ändra de färdiga övningarna eller göra nya övningar till en person som använder Bliss.

  • Kompatibilitet: programmen Communicate: In Print, By Choice och SymWriter.
variant

1 dator, 5 datorer på samma adress, Hjälpmedelslicens, 2 datorer, 1 brukare