Med TorTalk kan du läsa allt utan ansträngning!

Categories: Design, Nyheter
Boardmaker 7

Med TorTalk kan du läsa allt utan ansträngning! Webbsidor, bilder och pdf:er.
Just nu erbjuds alla skolor att testa TorTalk gratis i tre månader!

TorTalk talsyntes hjälper dig att:
– Behålla fokus – Läs och lyssna samtidigt!
– Orka ta till dig text
– Studera effektivt
– Öka din läshastighet

TorTalk är ett datorprogram som hjälper människor med dyslexi eller andra lässvårigheter och är ett populärt program inom skolan.
75 % av Sveriges universitet och högskolor använder redan TorTalk. All återkoppling berättar om hög användning. Forskning från Uppsala universitet visar att läshastighet samt ofta läsförståelse ökar med TorTalk, jämfört med ögonläsning. TorTalks användare har ofta dyslexi, ADHD eller så föredrar de att lyssna på sitt andraspråk. TorTalk talsyntes hjälper studenter att behålla fokus och konsumera mer text under studierna. Inlärningen går snabbare och tar mindre kraft.

– Jag vill göra det här stödet tillgängligt för så många som möjligt; jag har själv dyslexi och kämpade hårt i skolan, då all läsning tog väldigt mycket kraft, säger Tor Ghai, som skapade TorTalk.

Med TorTalk kan du läsa allt utan ansträngning. Talsyntesen läser upp text från webbsidor, foton och PDF-filer. Du slipper anstränga dig för att avkoda och ”läsa med ögonen”.

I en tid då många skolelever sitter hemma och kämpar med studierna på egen hand är behovet av stöd stort. TorTalk hjälper studenter med dyslexi, andra lässvårigheter eller ADHD att ta till sig text och behålla fokus.

Läs mer om TorTalk här!

Vill du att din eller ditt barns skola ska prova TorTalk gratis? Prata med läraren eller rektorn på er skola, och hör sedan av dig till oss på Frölunda Data!

Vi finns att nå via telefon på 08-55 15 12 04, på mail på info@frolundadata.se, eller skicka ett meddelande i formuläret nedan så hör vi av oss till dig! 

    Dela den här historien, välj din plattform!