Time Timer Plus, vit 120 min.

Time Timer Plus, vit 120 min.

520 kr ex. moms

SKU: 264005034Categories: ,

Time Timer Plus är en specialmodell av Time Timer där urtavlan skyddas under ett transparent och tåligt hölje, som även har ett praktiskt handtag.

Time Timer Plus 120 min är en helt ny modell av Time Timer Plus där den lila skivan motsvarar 120 minuter.

Ibland är en timme inte tillräckligt med tid … Time Timer® 120 MIN packar alla funktioner som har gjort våra visuella tidsvisare till det första valet av lärare, studenter och föräldrar till en ny 120-minuters timer. Time Timer 120 MIN ger en större visuell effekt under en längre tid. De rätta verktygen kan göra alla skillnader för dina elever, ditt arbetslag och din familj för att få ut det mesta av varje ögonblick. Perfekt om du övar för ett kommande test, genomföra ett gruppprojekt, en gruppträning eller lagbyggnad eller hantera ett långt möte.

Time Timer hjälper dig att hålla dig på rätt spår!

Time Timer Plus hjälper till med att både begränsa och hålla ut en aktivitet och är ett praktiskt tidshjälpmedel i klassrummet. Den kan användas när våra vanliga tidsbegrepp är alltför abstrakta.

Om man inte förstår den vanliga klockan är det svårt att veta när en händelse ska inträffa eller en aktivitet påbörjas. På samma sätt kan Time Timer Plus ge en känsla för hur länge en aktivitet ska pågå. Med Time Timer Plus ges god möjlighet att hantera och förstå tid samt att lära sig tidsbegrepp, vilket gör den lämplig för många olika funktionshinder och åldrar.

Time Timer Plus ställs enkelt in genom att dra tidsplattan till önskad tid. Den startar direkt och avger en ljudsignal när tiden är slut. Maximal tid är 120 minuter. Klockan går tyst och siffrorna är extra stora och tydliga. Time Timer Plus har även ett stabilt handtag, vilket gör det lätt att bära den med sig.

Time Timer finns i flera olika modeller:

 • Time Timer large (30 x 30 cm)
  Large lämpar sig för exempelvis klassrum eller på föreläsningar. Kan med fördel monteras på väggen likt ett vanligt väggur.
 • Time Timer medium (18 x 18 cm)
  Medium kan till exempel användas som ett personligt hjälpmedel i hemmet eller i skolan.
 • Time Timer pocket (7,5 x 7,5 cm)
  Pocket bär man lätt med sig och kan även förvaras i en praktisk väska (som säljs som tillbehör).
 • Time Timer Plus (14 x 18 cm)
  Plus-modellen har en skyddande plexiskiva framför urtavlan och kan därför användas även i lite ”tuffare” miljöer som t.ex. särskolor.
 • Time Timer Watch PLUS armbandsur
  Time Timer-klockor som armbandsur finns i både barnstorlek och vuxenstorlek och används som heltvanliga armbandsur, med fördelen att de både kan visa tiden digitalt, analogt eller med en ”klassisk” Time Timer-skiva.

Märkning

CE märkning logo  certifierad enligt EMC-direktivet 2004/108/EC, gällande produkters elektromagnetiska kompatibilitet.

Tillverkare

Time Timer tillverkas av det amerikanska företaget Time Timer LLC. Grundaren och ägaren Jan Rogers uppfann Time Timer då hennes egen dotter växte upp och hade svårt att förstå tidskonceptet. Dottern frågade hela tiden sin mamma hur lång tid det var kvar innan hon behövde vara färdig.

Här följer en video där Jan Rogers berättar om hur allting startade med Time Timer i Cincinnati, USA, i början av 1990-talet:

Dimensioner14 × 18 cm
Strömkälla

Batterityp

CE-märkning

Video