Skoltavlan årsabonnemang

Skoltavlan årsabonnemang

950 kr8 850 kr ex. moms

SKU: 20300040xCategories: ,

Skoltavlan är en plattform där du kan enkelt kan skapa, dela och hämta interaktivt undervisningsmaterial som kan användas på SMART Board, iPad, Chromebook, PC och Mac. Skoltavlan Plus riktar sig främst till elever med särskilda behov. I plattformen finns det mer än 500 undervisningsmaterial och du kan även anpassa samt skapa eget material.
Skoltavlan Junior riktar sig till barn i förskola och elever i årskurs F-3. I Skoltavlan Junior finns det idag mer än 200 undervisningsmaterial. Med Skoltavlan Junior registreras inga namn eller andra uppgifter kopplade till elever och därför krävs inga avtal som reglerar personuppgifter.

Stora delar av innehållet i Skoltavlan är framtaget med stöd från specialpedagogiska skolmyndigheten. De interaktiva övningarna är indelade i kategorierna svenska, matematik, engelska och övrigt.

Vad är Skoltavlan?

Med Skoltavlan kan du själv välja det material dina elever ska få tillgång till, oavsett om ni använder app- eller webbversion av Skoltavlan. Skoltavlan är utvecklat med hänsyn till både förskolans och grundskolans läroplaner. De interaktiva övningarna kan både användas enskilt för färdighetsträning och i grupp för att stimulera diskussion och samarbete. Dessutom finns det i allt material tydliga bilder och inläst tal som gör att Skoltavlan också lämpar sig för nyanlända elever.

Skoltavlan lämpar sig utmärkt att använda i grupp och alla övningar fungerar på SMART Board. Det finns både informationstexter som kan användas för genomgångar av ett område och renodlade träningsövningar där eleverna får möjlighet att träna en specifik färdighet.

Skillnaden mellan Junior och Plus

Skoltavlan Plus ger dig tillgång till allt undervisningsmaterial och alla funktioner i Skoltavlan Junior. Skillnaden är att i Skoltavlan Plus finns det mer material, till exempel orsak-verkan, teckenspråk, som inte finns i Skoltavlan Junior. Vidare finns det möjlighet att anpassa och skapa eget material samt möjlighet för kontaktstyrning för mycket av materialet. I Skoltavlan Plus så kan du välja material som eleverna ska arbeta med och följa deras aktivitet. Majoriteten av övningar i Skoltavlan Plus är även anpassade för kontaktstyrning.

I Skoltavlan Junior finns det utvalt utbud av övningar för förskola och F-3. Med Skoltavlan Junior registreras inga namn eller andra uppgifter kopplade till elever och därför krävs inga avtal som reglerar personuppgifter.

Klicka här för att se en film om Skoltavlan

Enkelt att komma igång

Med Skoltavlan registreras inga namn eller andra uppgifter kopplade till elever och därför krävs inga avtal som reglerar personuppgifter. Skoltavlan innehåller istället 30 unika profilbilder så att varje elev kan ha sin egen profil.
Allt material i Skoltavlan är tillgängligt för alla användare och det går därför snabbt att skifta fokus för eleverna.

Utvecklat i Sverige

Allt innehåll i Skoltavlan är utvecklat i Sverige och materialet vidareutvecklas kontinuerligt vid behov. Såväl programmering som illustrationer och utformning av innehåll görs i Sverige. Eleverna kommer därför känna igen t.ex. hur ett mjölkpaket ser ut, men också vilka djur, växter och teman som presenteras och du som lärare har alltid möjlighet att lämna feedback direkt till oss som utvecklar Skoltavlan. Allt tal är inspelat i Sverige med en svensk röstskådespelare.

Ta del av interaktivt material från Biblioteket

Biblioteket är Skoltavlans hjärta där du hittar innehåll skapat av Skoltavlan och av lärare från hela landet. I Biblioteket finns ett stort utbud av interaktivt undervisningsmaterial inom en rad olika ämnen och nytt material tillkommer kontinuerligt. Material från Biblioteket kan du antingen använda direkt eller snabbt modifiera efter dina elevers behov. Det finns också en önskelåda i biblioteket där du kan skicka förslag och idéer på material du skulle vilja se i Skoltavlan.

Skapa eget interaktivt undervisningsmaterial

I Skoltavlan kan du enkelt skapa interaktivt undervisningsmaterial. Du kan använda den bank av bilder och ljud som finns i Skoltavlan eller använda egna bilder och ljudklipp.

Följ dina elevers arbete

Med Skoltavlan kan du smidigt dela undervisningsmaterial med dina elever som kan träna antingen i app- eller i webbversion av Skoltavlan. Dessutom kan du enkelt:

  • Följa varje elevs arbete och utveckling
  • Dela undervisningsmaterial till grupper eller klasser
  • Kommentera och ge feedback på elevernas arbete

Svenska
I Skoltavlan finns ett stort utbud av övningar för att lära sig svenska. Det finns bland annat övningar där eleven får träna på alfabetet och att känna igen ord och bokstäver. Dessutom finns material där olika ord presenteras med text, bild och tal, samt material där eleven ska träna på att känna igen vad som rimmar. I många av övningarna kan du välja om eleven ska träna med gemener eller versaler.

Matematik
Skoltavlan innehåller mer än 70 adaptiva övningar som fokuserar på grundläggande matematik. Varje övning innehåller 10 nivåer och nivån anpassas automatiskt till varje elev. Dessutom finns presentationer där olika begrepp och områden förklaras.
De centrala delarna i både förskolans och förskoleklassens läroplaner täcks in av materialen i Skoltavlan. Vidare så innehåller Skoltavlan Junior grundläggande delarna av kursplanen för matematik i årskurs 1-3. Områden som kan tränas är bland annat klockan, antalsuppfattning, naturliga tal och talkamrater.

Övrigt
I kategorin övrigt hittar du en variation av övningar. I kategorin gåtor ska eleven på olika sätt utifrån en beskrivning välja rätt alternativ. Det finns också en kategori med texter om vanliga svenska högtider, de fyra årstiderna och bilder och ord som förknippas med varje årstid. Utöver detta finns bland annat också övningar för att träna på färger, motsatsord och återvinning.

Alla människors lika värde

I läroplanerna för såväl förskola som grundskola ställs höga krav på att motverka diskriminering och att främja jämställdhet och alla människors lika värde. Detta perspektiv har varit och är ständigt närvarande i utvecklingen av innehållet i Skoltavlan. Genomgående görs medvetna val i både utformande av text, bilder, beskrivningar och innehåll för att uppfylla dessa krav.

Prova själv!

Utvärdera en kostnadsfri testperiod eller skapa ny användare:

Klicka på länken Testa Skoltavlan för att gratis prova Skoltavlan. Under din kostnadsfria prövoperiod har du även tillgång till Skoltavlan Plus.

Beställ Skoltavlan

Beställ i kassan ovan eller klicka på länken Beställ Skoltavlan för att fylla i ett beställningsformulär på tillverkarens hemsida. Fakturan kommer senare att skickas till er från Frölunda Data.

Kontaktstyrning

Goda nyheter! Nu finns det stort utbud av övningar som är anpassade för att fungera med kontaktstyrning. Klicka på länkarna nedan för att få manual med mer information om hur kontaktstyrning fungerar i Skoltavlan. Läs även mer om detta i vår FAQ i vårat kundcenter. Vi rekommenderar att kontakterna har bluetooth-funktion för att fungera allra bäst med Skoltavlan, som tex iSwitch.

Manual i pdf
Manual i word dokument.

Modell

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kom igång

Manual i pdf
Manual i word dokument.