Clevy 2 tangentbord kontrast

Clevy 2 tangentbord kontrast

1 992 kr2 392 kr ex. moms

Clevy 2 tangentbord kontrast är ett förenklat tangentbord med förstorade tangenter som gör det lätt och roligt att skriva på datorn. Välj nedan för anslutning, USB-kabel eller Bluetooth.

Finns även i modell med olikfärgade tangenter: Clevy 2 färger

Fungerar på Chromebook Fungerar på Mac Fungerar på PC

Clevy 2 tangentbord kontrast är en innovativ och bra tangentbordslösning för svagsynta. Det är utvecklat i samarbete med ledande fackexperter inom svagsynthet. Kontrasten mellan det vita och det svarta är mycket hög. De förstorade bokstäverna, stora tangenterna och färgsättningen gör att svagsynta med ner till 10% synförmåga kan orientera sig på detta tangentbord.

Hög kontrast

De vita bokstäverna på den svarta bakgrunden gör det enklare för svagsynta att hitta rätt tangent. Det grå tangentbordet ökar kontrasten ytterligare och är bättre än den vita standardfärgen på Clevy tangentbord färger.

Stora tangenter

Tangenterna är fyra gånger större än de på ett vanligt tangentbord. Dessutom är symbolerna på tangenterna förstorade så att det är lättare att identifiera de olika bokstäverna och siffrorna.

Färre tangenter

Antalet tangenter på Clevy 2 tangentbord kontrast är betydligt färre (68) än på ett vanligt tangentbord. De tangenter som används sällan (F1-F12, PrtSc, Scroll lock, Pause, Insert och numeriska delen) är borttagna för att användaren skall kunna fokusera på de tangenter som är viktigast för att skriva.

Solid konstruktion

Clevy 2 tangentbord kontrast är 100 gånger starkare i sin konstruktion än ett vanligt tangentbord. Detta gör att det tål mycket tuffare behandling och lämpar sig därför mycket bra till barn, i skolmiljö eller för användning på institutioner.

Fungerar till både PC och Mac

Tangentbordet har USB-anslutning och är kompatibelt med både PC och Mac, men det bör nämnas att tangenterna är anpassade efter Windows så en Mac-användare kan behöva vänja sig att cmd (”kringlan”) motsvarar Windows-tangenten på ett Clevy.

Särskild programvara för F-tangenter

Se fliken ”Bruksanvisning och downloads” för länk till programvara för att kunna simulera F-tangenter på Clevy. OBS! Denna programvara fungerar endast i Windows-miljö!

Stäng av tangentupprepning med en enkel switch

Med hjälp av en liten switch på baksidan av Clevy går det att stänga av tangentupprening. Vad det innebär är att du kan hålla en tangent nedtryckt en längre tid, men den returnerar ändå bara ett tecken på skärmen. Detta kan vara helt avgörande för att ett tangentbord skall kunna användas av personer med funktionsnedsättning eller motoriska svårigheter. Stänger man av upprepning kan man dessutom simulera funktionstangenterna F1-F12 genom att trycka på F + en siffertangent. Exempel: F + 1 = funktionstangenten F1.

Märkning

CE-märkt och MDR-klassat sedan 2021.

Bruksanvisning

Klicka här för att ladda ner bruksanvisning till Clevy 2 kontrast

Modell

USB, Bluetooth

Video

MDR

MDR-dokumentation