Clevy 2 tangentbord färger

Clevy 2 tangentbord färger

1 750 kr1 990 kr ex. moms

Clevy 2 tangentbord färger är ett förenklat tangentbord med förstorade tangenter som gör det lätt och roligt att skriva på datorn. Finns även i svartvit modell med hög kontrast, klicka här.

Fungerar på Chromebook Fungerar på Mac  Fungerar på PC

Clevy 2 tangentbord färger är det pedagogiskt utvecklande tangentbordet från Clevy som har blivit prisbelönat för sin unika och robusta design.

Clevy 2 tangentbord färger är utvecklat för barn från 3 till 8 år samt för barn och vuxna med speciella behov (exempelvis synsvaga, personer med skrivsvårigheter som dyslexi eller personer med motoriska funktionssvårigheter).

Färgkodning

De klara färgerna gör att detta tangentbord är attraktivt att jobba med, men först och främst hjälper färgkodningen barn och vuxna genom att klart skilja mellan de funktionella områdena på tangentbordet. Siffror har en färg (röd), bokstäver har en annn färg (blå) och aktionstangenter som Enter, DEL etc en tredje färg (grön). Vokaler har en ljusare färg än konsonanter.

Stora tangenter

Tangenterna är fyra gånger större än de på ett vanligt tangentbord. Dessutom är symbolerna på tangenterna förstorade så att det är lättare att identifiera de olika bokstäverna och siffrorna.

Färre tangenter

Antalet tangenter på Clevy 2 tangentbord färger är betydligt färre (68) än på ett vanligt tangentbord. De tangenter som används sällan (F1-F12, PrtSc, Scroll lock, Pause, Insert och numeriska delen) är borttagna för att användaren skall kunna fokusera på de tangenter som är viktigast för att skriva.

Solid konstruktion

Clevy 2 tangentbord färger är 100 gånger starkare i sin konstruktion än ett vanligt tangentbord. Detta gör att det tål mycket tuffare behandling och lämpar sig därför mycket bra till barn, i skolmiljö eller för användning på institutioner.

Fungerar till både PC och Mac

Tangentbordet har USB-anslutning och är kompatibelt med både PC och Mac, men det bör nämnas att tangenterna är anpassade efter Windows så en Mac-användare kan behöva vänja sig att cmd (”kringlan”) motsvarar Windows-tangenten på ett Clevy.

Hur du använder funktionstangenter på Clevy 2

Clevy 2 saknar de fysiska F-tangenterna, men genom att ändra på en liten switch på baksidan av ditt Clevy 2 kan du använda F-tangenterna genom att hålla nere F-tangenten samtidigt som du trycker på motsvarande siffertangent. Exempel: F + 1 = F1.

Dräneringshål leder bort mindre spill

En finess i Clevy 2 är att tangentbordet har inbyggda dräneringshål. Om du skulle råka spilla lite vätska på tangentbordet kommer det därför kunna dränera ut vätskan och på så vis klara sig från att gå sönder.

Naturligtvis bör du under alla omstädigheter försöka undvika att blöta ner ditt Clevy 2 tangentbord, men om olyckan är framme har du ett extra skydd jämfört med ett ”vanligt” tangentbord.

Stäng av tangentupprepning med en enkel switch

Med hjälp av en liten switch på baksidan av Clevy går det att stänga av tangentupprening. Vad det innebär är att du kan hålla en tangent nedtryckt en längre tid, men den returnerar ändå bara ett tecken på skärmen. Detta kan vara helt avgörande för att ett tangentbord skall kunna användas av personer med funktionsnedsättning eller motoriska svårigheter. Stänger man av upprepning kan man dessutom simulera funktionstangenterna F1-F12 genom att trycka på F + en siffertangent. Exempel: F + 1 = funktionstangenten F1.

Märkning

CE-märkt och MDR-klassat sedan 2021.

Bruksanvisning

Klicka här för att ladda ner bruksanvisning till Clevy 2 färger

Anslutning

,

Strömkälla

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Klicka här för att ladda ner svensk bruksanvisning till Clevy 2 färger

MDR

MDR-dokumentation