Tack vare iPadlösningen struktureras Annelis arbete

Dela den här historien, välj din plattform!

Boardmaker 7

Anneli Molin, 54 år

Anneli har fibromyalgi, dyslexi, adhd, nedsatt hörsel och syn och efter en svår utbrändhet i mitten av livet även svårt med arbetsminnet. I hennes arbete som både inköparassistent, elevassistent och skolvärdinna behöver hon ha många bollar i luften samtidigt. Innan hon fick sitt arbetshjälpmedel spenderade hon mycket tid och ork på att skriva lappar och försöka komma ihåg vad som skulle beställas. Nu kan hon med sin förskrivna iPadlösning med hjälpmedelsprogramvaror ta med sig allt hon behöver i en och samma enhet och slipper bära med sig penna, papper och komma ihåg allt ur eget minne. Anneli brukar med sin iPad ta kort på det som ska beställas som hon kan gå tillbaka till och enkelt se vad hon ska beställa. Hjälpmedelsappen Oribi Writer som är en del av hennes lösning innehåller både rättstavningsstöd, bokstavsljudning och talsyntes.

– IPadlösningen ger mig struktur och översikt på vad jag ska beställa. Jag har effektiviserat mitt arbete och kan arbeta mycket snabbare. Tekniken är väldigt enkel att arbeta med och lätt att lära sig. Simon på Frölunda Data som hjälpte mig med utprovningen gav mig en väldigt bra genomgång av hjälpmedlet och utbildning av programvaran så att jag lätt kunde komma igång. Vi hade möten på min arbetsplats för att prova ut hjälpmedlen i min arbetsmiljö och trots att jag är dålig på datorer så gav Simon mig en utbildning som gjorde att det kändes jätteenkelt. Det var fler förberedande möten inför att få hjälpmedlet än jag trodde men det var bara positivt och jag blev glatt överraskad av jag blev så väl omhändertagen.

Snabb ansökningsprocess

– Hela processen kändes enkel. Jag behövde inte vänta länge alls på mina hjälpmedel och det var jättesmidigt att få dem via arbetsförmedlingen. Jag är jätteglad att det gick så smidigt och tacksam att jag fått så mycket. Min arbetsförmedling har jättebra koll på mig och är så bra på att följa upp mig och återkopplar till mig var fjärde år för att se hur det går och för att se om jag behöver något mer. Alla jag har träffat är så väldigt bra och jag visste inte att man ens kunde få så här fina hjälpmedel förskrivna!

Vi finns här för hjälp och support

Välkommen med frågor och funderingar till våra produktspecialister!

Gustaf Dahlström
Gustaf DahlströmFörsäljning/utbildning
Placering: Stockholm
Direkt: +46 (0)10-405 68 56
E-post: gustaf.dahlstrom@frolundadata.se
Ove Brandberg
Ove BrandbergHjälpmedelskonsulent

Placering: Göteborg
Direkt: +46 (0)10-405 68 52
E-post: ove.brandberg@frolundadata.se

Hans Henretta
Hans HenrettaTeknisk säljare | Produktspecialist

Placering: Stockholm
Direkt: +46 (0)10-405 68 57
E-post: hans.henretta@frolundadata.se