Minskad spänningshuvudvärk och bättre fokus

Dela den här historien, välj din plattform!

Boardmaker 7

Sarah Bixo, Client Relationship Manager på Tekniksprånget berättar om sina upplevelser av att använda brusreducerande glasögon. För henne har glasögonen inneburit minskad spänningshuvudvärk och bättre fokus. Hon ser glasögonen som ett koncentrationsverktyg för alla med kontorsarbete, men reflekterar också över hur de kan göra skillnad för personer som varit utmattade eller är hjärntrötta och har ännu svårare att fokusera.

När har du haft bäst nytta av AmbiCares produkt för visuell brusreducering?

Jag sitter mycket framför datorn så för mig har de varit ett fokusverktyg. Pga. Covid har jag suttit hemma och inte haft några yttre störningsmoment så de har framför allt fungerat som en signal till mig själv att gå in i koncentrationsläge.
Jag faller lätt för allt som händer runt omkring så hade jag varit på kontoret hade de säkert fått mig att bli mindre störd av andra. Jag gillar också att de då skulle visa kollegorna när jag inte vill bli avbruten. Då behöver man inte fundera på ifall kollegorna uppfattar det som att man är otrevlig eller på dåligt humör för att man inte visar sig tillgänglig.

Kan du nämna en yrkesgrupp du tror skulle ha nytta av produkten?

Alla som har ett kontorsarbete och arbetsuppgifter som kräver fokus. Tänker också att de kan hjälpa personer som varit utmattade, är hjärntrötta och har ännu svårare att fokusera.
Jag tror kanske mer på att det är individuella behov och arbetsuppgifter som styr än yrke. Varför inte personer inom industrin som har precisionsarbete? Tex. om man monterar elektroniska komponenter eller smådelar. Då krävs ju ett extremt fokus i vissa moment.

Har du några andra reflektioner du vill dela med dig av?

Jag använde produkten under flera månader, ungefär halva arbetsdagen då jag inte satt i möte. Jag sitter tyvärr ofta och spänner ögonen och kisar. När jag använde glasögonen blev hela bandet runt ögonen mer avslappnat och jag hade mycket mindre huvudvärk. Det var det första jag reflekterade över, att min spänningshuvudvärk försvann. Efter några veckor bytte jag arbetsplats hemma och glömde bort att använda glasögonen. Efter en vecka påpekade min man att jag hade börjat klaga på huvudvärk igen…

Nu så måste jag köra ögongympa emellanåt igen för att jag sitter och spänner mig. Med glasögonen upplevde jag inte att jag hamnade i det läget så jag längtar tills jag kan beställa ett par!

Minskad spänningshuvudvärk och bättre fokus – är det något du eller i din närhet skulle må bättre av?
Läs i så fall mer här eller kontakta oss så får du information så fort det går att beställa!

Vi finns här för hjälp och support

Välkommen med frågor och funderingar till våra produktspecialister!

Gustaf Dahlström
Gustaf DahlströmFörsäljning/utbildning
Placering: Stockholm
Direkt: +46 (0)10-405 68 56
E-post: gustaf.dahlstrom@frolundadata.se
Ove Brandberg
Ove BrandbergHjälpmedelskonsulent

Placering: Göteborg
Direkt: +46 (0)10-405 68 52
E-post: ove.brandberg@frolundadata.se

Hans Henretta
Hans HenrettaTeknisk säljare | Produktspecialist

Placering: Stockholm
Direkt: +46 (0)10-405 68 57
E-post: hans.henretta@frolundadata.se