ViTal talsyntes 1-licens

ViTal talsyntes 1-licens

1 975 kr ex. moms

ViTal talsyntes läser upp text i datorn med världens mest avancerade talsyntesteknik från Acapela. ViTal talsyntes ger ett ovärderligt stöd vid läsning men även när man skriver egna texter, då det ”hörs” när man skriver fel. En uppsjö av olika röster och språk ingår.

Skulle du vilja köpa till ytterligare röster så har vi tillägget Röstuppgradering, läs mer och beställ här!

Söker du kommunlicens, skollicens eller serviceavtal? Kontakta oss för priser och mer information!

ViTal talsyntes läser upp text var du än befinner dig!

ViTal talsyntes har stöd för uppläsning av all markerbar text i datorn. Det kan t.ex. vara text i ordbehandlings- och e-postprogram, hemsidor eller PDF-dokument. Men det går även att få texten i menyfält och ikoner upplästa med hjälp av skärmläsarfunktionen.

Varför skall man välja ViTal talsyntes?

En medveten satsning på världens bästa röstteknologi och driftsäkerhet i nätverk har gett ViTal ett gott renommé bland våra kunder. Det är dessutom klassat som förskrivningsbart hjälpmedel i nästan hela Sverige.

Säkra nedladdningar med serviceavtal
Frölunda Datas breda erfarenhet av support för stordrift av kommun-, stads- och skollicenser har slipat fram ett extremt stabilt program som minimerar behovet av underhåll. Efter installation tickar ViTal talsyntes på år efter år utan problem. Under perioden som serviceavtalet löper kan man dessutom uppdatera programmet helt gratis!

Hör gärna av dig till oss för att få referenser från några av de flertalet kommuner som har tecknat kommunlicens.

Med serviceavtalet säkrar ni möjligheten att alltid ha senaste programversionen till hands. Licensens omfattning och pris baseras på antal elever skolan har. Skolans namn visas vid programstarten av ViTal talsyntes. Ingen maskinberoende licens behövs på respektive dator!

Kommunlicens ViTal talsyntes

Att erbjuda stöd via talsyntes för kommunens invånare är både ett kostnadseffektivt och uppskattat sätt att med små medel förbättra tillgängligheten i samhället för dem som behöver talsyntes som stöd i vardagen.

Oberoende forskning har visat att det leder till otroliga samhällsvinster på sikt om de elever som har särskilda behov får advekat stöd under sin skolgång. Om endast en av kommunens invånare i arbetsför ålder kan få jobb på grund av hjälpen som ViTal erbjuder kommer kommunen att ha sparat in licenskostnaden på nolltid.

Ett flertal av landets största kommuner har redan valt att teckna kommunlicens, då det innebär smidigare licensadministration och avsevärt lägre pris jämfört med om kommunens olika enheter tecknar egna licenser.

I en 1-licens av ViTal Talsyntes så ingår vid installationen följande röster:
Elin (S), Emma (S), Erik (S), Ingmar (S), Peter (UK), Lucy (UK), Ryan (US), Heather (US), Sarah (D), Klaus (D), Claire (FR), Bruno (F), Maria (SP) och Juan Ivx330 (SP). Notera att enbart två svenska röster aktiveras automatiskt vid installation, resten behövs laddas ner och installeras manuellt. Kontakta oss så hjälper vi gärna till!

Vill du ha tillgång till ännu fler röster och språk kan manköpa till detta röstpaket.Denna uppgradering inkluderar det senaste röst- och språkpaketet från Acapela Group och man får med alla tillgängliga språk. En lista på dessa röster hittar du här.

Erfarenhet och fallstudier från hela Sverige!

ViTal talsyntes släpptes i sin första version redan i slutet av förra årtusendet och har kontinuerligt vidareutvecklats under årens lopp. I dag har ViTal talsyntes kommit att bli den mest etablerade Windows-lösningen bland talsynteser både i Sverige och Danmark. Programmet används av både skolor, företag och privatpersoner.

Marknadens överlägset bästa röster = Acapela!

Vi är stolta över att ViTal talsyntes & ViTre erbjuder det allra senaste inom talteknologi, med v.8-röster från välkända Acapela Group som är ledande expert inom röst- och talteknologi. Acapela har mer än 25 års erfarenhet som producent åt några av världens största organisationer och företag. Med svenska ögon behöver vi inte gå längre än till IKEA, SVT, Riksdagen & departementen, Ericsson, Electrolux, SEB, Telia Sonera m.fl. för att hitta samma teknik som finns i ViTal talsyntes .

Verktygsfält tillgängligt i alla Windows-applikationer!

Läshjälpen gör att funktionerna i ViTal talsyntes alltid finns nära till hands – i PDF-läsare, Word, Open Office, e-postprogram, på Internet,o.s.v.

Ljudning av bokstäver!

Bokstavsljud kan ge ett ovärderligt stöd när man lär sig språkets uppbyggnad. Med ViTal talsyntes kan du välja att bokstav för bokstav ljudas när du skriver, varpå det färdiga ordet sedan blir uppläst i sin helhet. Ljudning används ofta inom bl.a. förskolor, F-3, särskolor och SFI-undervisning. För att skapa en ljudbild av hur det låter kan du tänka på hur det lät i Fem myror är fler än fyra elefanter: ”E-K-S-T-R-Ö-M-S – Ekströms!”

Gratis uppdateringar utan dolda avgifter!

ViTal talsyntes är helt gratis att uppdatera via webben (se fliken ”Uppdateringar”) utan någon som helst tidsbegränsning. Har du en gång köpt en licens för ViTal talsyntes kan du alltid uppdatera programmet kostnadsfritt via webben så fort det släpps en ny version. Varför teckna dyra serviceavtal och abonnemang för något du kan få gratis?

Fler röster från Acapela än andra liknande program!

ViTal talsyntes har 12 röster från Acapela. I övriga liknande program får du med 0-4 st röster från Acapela (oftast av äldre version) och resten är billigare röster med betydligt sämre uttal. Men varför ta oss på orden? Gå in på Acapelas sida och lyssna själva!

Arabiska, skånska, finlandssvenska och göteborgska? Jajamänsan!

ViTal talsyntes är den enda talsynteslösningen som erbjuder svenska dialektala röster. Dessutom går det att välja till Arabiska som extra språk, vilket bl.a. används på flera av landets tvåspråkiga friskolor och i hemspråksundervisning.

Förskrivningsbart!

Har man en säkerställd diagnos (t.ex. dyslexi) är ViTal talsyntes klassat som förskrivningsbart hjälpmedel i nästan hela Sverige. Det innebär i praktiken ett slags kostnadsfritt ”långtidslån”, där Hjälpmedelscentralen lånar ut en licens av ViTal talsyntes. Kontakta er logoped eller närmaste Hjälpmedelscentral för mer information.

Fullt kompatibel med läspennan C-Pen!

En speciell anpassning för användning av läspennor gör att du kan skanna in text med en C-Pen TS1 och sedan få den uppläst direkt av ViTal talsyntes.

MSI-paket för stabil nätverksdrift!

Frölunda Datas breda erfarenhet av support för stordrift av kommun-, stads- och skollicenser har slipat fram ett extremt stabilt program som minimerar behovet av underhåll. Både ViTal talsyntes och ViTre går att få som färdiga MSI-paket, vilket gör att att den som ansvarar för driften (vare sig det är anställd tekniker eller inhyrd konsult) enkelt kan distribuera programmet i nätverket enligt era önskemål. Vid behov av systemändringar ger vi dessutom teknisk support om så krävs. Efter korrekt genomförd installation tickar ViTal talsyntes på år efter år utan problem. Hör gärna av dig till oss för att få referenser från några av de flertalet kommuner som har tecknat kommunlicens.

Systemkrav

  • Windows XP eller senare (även 10)
  • DVD-ROM (för installation)
  • 2.6 GB ledigt utrymme för standardinstallation (40 MB utan röster)
  • Nätverkskort (utan krav på aktiv internetanslutning)

Instruktionsfilmer

Klicka här för att en serie instruktionsfilmer som beskriver funktionerna i ViTal, ViTex och VisaOrd.

Leverans

Vi har gått över till digital levereras av Vital och ViTre. Kontakta oss om du önskar postleverans av DVD-skiva, men räkna då med längre leveranstid då produkten inte längre är en lagervara.

Installation via USB

  • Kopiera filerna från DVD:n till ett USB-minne och installera sedan programmet.
  • Lägg in licenserna från DVDn som  ligger i roten på DVD skivan och heter *.Lic till mappen C:ScanDis.Lic
  • Aktivera på www.swlic.com
Operativsystem

, , ,

Ladda ner

På följande länk kan du ladda ned programmet: Ladda ner ViTal
Om nedladdningen inte startar automatiskt, högerklicka och välj ”spara länk som”.

Röster som ingår i 1-licens:
Rösterna Elin (S), Emma (S), Erik (S), Ingmar (S), Peter (UK), Lucy (UK), Ryan (US), Heather (US), Sarah (D), Klaus (D), Claire (FR), Bruno (F), Maria (SP) och Juan Ivx330 (SP). Alla röster aktiveras inte automatiskt när du installerar ViTal utan kan laddas ner på nedan länk.

Klicka på denna länk för att ladda ner ytterligare röster till ViTal: Nerladdningslänk extra röster
1. Ladda ner och installera önskad röst från länkarna.
2. Klicka ikonen Röster i ViTal och Vitex
3. Klicka på ”Sök uppläsare” i dialogrutan. Ny röst skapas automatiskt och är klar för användning.

Skulle du som har en 1-licens utöver dessa röster vilja ha andra röster och språk så går det att uppgradera ditt språkpaket – Köp till fler röster här

Klicka på länken nedan för att ladda ner den senaste uppdateringen till ViTal: Nerladdningslänk ViTal och ViTre

Ladda ner demo på ViTre (där ViTal ingår)!
Länk till nerladdningssida för demo

Handledning Installera och aktivera licens

Installera licens Installera ViTal eller ViTre demo- och skollicens

Installera licens Manual Vital