MemoAssist app

MemoAssist app

SKU: 251003130Categories: , ,

MemoAssist är en app som ger kognitivt stöd för personer med ADHD, alzheimers, aspergers, autism, demens eller andra former av hjärnskador. MemoAssist är mycket lätt att använda och både ljud och bild kan användas för att förstärka egna händelser/påminnelser. MemoAssist kan fjärrstyras av andra personer så de till exempel kan lägga in händelser/påminnelser som hjälper användaren i vardagen och i arbetet.

 

Visa dagsvy, veckovy eller checklistor
MemoAssist app påminner om olika aktiviteter till exempel ”Nu är det frukost”, ”Glöm inte din medicin” eller ” Packa väskan”. Det möjligt att skriva precis det man vill och till varje händelse kan en bild infogas från den inbyggda bildkatalogen eller med dina egna bilder. I en händelse går det också att infoga en ljudanteckning som du själv har talat in.

Funktioner


Använd de inbyggda symbolerna, använd dina egna foton eller någon bild från internet.

Använd ljudmeddelanden med varje uppgift eller checklista.

.

Använd timern för att fastställa känslan av tid som går.

Fjernstyring - MemoAssist kan fjernstyres af din familie eller af plejepersonalet som hjælper dig i din hverdag. Män programmet MemoRemote kan de lægge aktiviteter ind i din MemoAssist og følge med i hvordan det går.

Med MemoRemote app föräldrar kan hålla koll på saker från sovrummet, styrelserummet, eller omklädningsrum.

 Skapa checklistor för barn som ”Checklista för läggdags” som har underuppgifter som ”Borsta tänder” och ”Lägg ut skolkläder”

När föräldrar ställer in uppgifter kan de också tilldela ett visst antal tokens för att tilldela barn för att slutföra uppgiften i tid.

appleWatch.png (äppleWatch.png)

MemoAssist har en dedikerad AppleWatch-app.

MemoAssist kan låsas för att förhindra oavsiktlig redigering.

Ändra utseendet och känslan på MemoAssist på många olika sätt.


Fjärrstyrda inställningar

MemoAssist app kan fjärrstyras via MemoRemote (köp i AppStore) så att till exempel föräldrar kan lägga till händelser/påminnelser och få besked om barnet har glömt en aktivitet.

Till varje aktivietet i MemoAssist appen kan man använda en bild- och ljudguide som steg för steg förklarar aktiviteten. Till aktiviteten ”Packa skolväskan” kan t. ex. en fotoguide följas som visar vilka böcker som ska packas.

Även om MemoAssist appen inte är aktiverad (tänd) så kommer påminnelser fram på skärmen.

MemoAssist app är utvecklat av Hart Designs i samarbete med ADHD-konsulenter, Metropol, personer med demens, närstående och många andra.

 

OBS! Viktigt att du läser nedanstående villkor som gäller vid köp av appar via vår webshop:

  • Vi levererar appen som kod till den e-postadress ni anger vid köpet.
  • När ni aktiverar koden i mailet så får datorn ni aktiverar från inte vara synkroniserad till något annat Apple-ID än det som appen skall installeras på! I annat fall installerar iTunes automatiskt appen på det Apple-ID som är synkat med iTunes på datorn. Vi kan i det läget inte ge något återköp, eftersom iTunes räknar det som ett genomfört köp.
  • Vid installation klickar från osynkad dator på länken och anger det Apple-ID (+ lösenord) som appen skall installeras på.
  • Vi erbjuder betalning mot faktura (30 dagar) istället för krångliga kreditkortsköp via AppStore.
  • En administrativ kostnad á 200kr tillkommer (samma kostnad oavsett antal appar som beställs samtidigt)

 

Ladda ner / Video

Handledning Svensk manual

How to create an event

How to use checklists

How to enable remote control

Lock and unlock user from MemoRemote

How to use templates

How to use Awards