Stava Rex för Mac

Stava Rex för Mac

879 kr4 180 kr ex. moms

Stava Rex för Mac är ett rättstavningsprogram för Mac som är speciellt utvecklat med tanke på personer med dyslexi. Programmet är utvecklat för att fungera som ett tillägg till Microsoft Word och hittar och rättar fel avsevärt bättre än vanliga rättstavningsprogram.

Stava Rex för Mac kan användas på två sätt:

  • som separat program tillsammans med exempelvis Pages och Microsoft Word.
  • via operativsystemets inbyggda stavningskontroll, exempelvis Textredigeraren.

För användare som har läs- och skrivsvårigheter rekommenderas Stava Rex för Mac som separat program tillsammans med exempelvis Pages. Med den kombinationen får man det tydligaste och mest nyanserade stödet under stavningsrättningen.

Stava Rex för Mac hittar och rättar även gravare stavfel som *neulitret och *skonalist (*ja, just det: neutralitet och journalist). Det beror på programmets avancerade algoritmer för rättning. I programmet ligger en rad ljudregler som styr hur Stava Rex för Mac ska härleda felaktiga bokstavssträngar. Statistik över vanliga feltyper styr hur sannolikheten för olika rättningsförslag ska rangordnas.

En viktig funktion i Stava Rex för Mac är ”exempelmeningar”:

Skriver man ”Det är gått med läsk” kommer programmet att stanna på gått och visa ordet i en mening, där betydelsen framgår, tillsammans med ordet gott i dess sammanhang:

”Maten smakar gott.
”Den är så gott som färdig.”
”Jag har gått en mil.”
”Det har gått bra.”

Programmet innehåller varningar för flera tusen ord och uttryck av denna typ.

Bruksanvisning

Klicka här för att ladda ner manual till Stava Rex för Mac

Lathund till Stava Rex för Mac

Licenstyp

, , ,

Operativsystem

Video

Titel

Till toppen